[Cstrike-Comunity]->We Are Crowing Every Day!!!
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
banner3 EvolutionGaming!

Distribuiţi | 
 

 Linkuri active cu PHP

In jos 
AutorMesaj
pirate

avatar

Mesaje : 15
Puncte : 23
Reputatie : 0
Data de inscriere : 18/07/2011

MesajSubiect: Linkuri active cu PHP   Vin Aug 05, 2011 1:10 pm

Intr-un meniu
cu foarte multe link-uri este folositor, chiar necesar, sa avem
link-urile active ( link-ul paginii curente ) marcat pentru a usura
navigarea in interiorul site-ului.
Acest lucru se realizeaza destul
de usor cu PHP si CSS. Cu ajutorul codului php vom aplica o clasa sau un
id CSS numai link-urilor care duc catre pagina curenta. Trebuie deci sa
citim si sa bagam intr-o variabila numele paginii curente.


Cod:
<?php $pagina = basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']); ?>


Voi
da un exemplu. Presupunem ca aveti 4 pagini + pagina principala, toate
continand meniul de navigare. Includem meniul folosind include()


Cod:
<html>
<head>
<title> Pagina 1 </title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stil.css">
</head>
<body>
<?php include ('meniu.php') ?>
<p>continut pagina</p>
</body>
</html>


Toate paginile vor fi de forma celei de mai sus.
Acum sa scriem meniu.php :


Cod:
/* citim numele paginii curente */
<?php $pagina = basename($_SERVER['SCRIPT_NAME']); ?>
<div id="meniu1">
<ul>
<li><a
href="index.php" <?php if ($pagina == 'index.php') {
?>class="active"<?php } ?>>INDEX</a></li>
<li><a
href="pag1.php" <?php if ($pagina == 'pag1.php') {
?>class="active"<?php } ?>>Pagina site
1</a></li>
<li><a href="pag2.php" <?php if
($pagina == 'pag2.php') { ?>class="active"<?php } ?>>Pagina
site 2</a></li>
<li><a href="pag3.php" <?php
if ($pagina == 'pag3.php') { ?>class="active"<?php }
?>>Pagina site 3</a></li>
<li><a
href="pag4.php" <?php if ($pagina == 'pag4.php') {
?>class="active"<?php } ?>>Pagina site
4</a></li>
</ul>
</div>


Acolo
unde numele paginii curente este identic cu adresa link-ului aplicam
acelui link clasa "active". In css vom adauga elemente care sa
diferentieze link-urile cu clasa "active" de cele normale, de exemplu un
border sau o alta culoare a link-ului.
Iata si fisierul stil.css :


Cod:
#meniu1{
padding: 0px;
width: 530px;
margin:0px auto;
position:relative;

}
#meniu1 ul {
float:none;
margin: 0px;
padding: 0px;
list-style-image: none;
list-style-type: none;
}
#meniu1 li {
float:left;
list-style-type: none;
}
#meniu1 li a {
padding: 0px;
float: left;
margin:0px 13px 0px 0px;
text-decoration:none;
border-bottom:solid, #ff0000;
background-color:#999999;
color:#000000;
}
#meniu1 li a:hover {
border-bottom:solid 5px #cc00cc;
}
#meniu1 li a.active:link, #meniu1 li a.active:visited, #meniu1 li a.active:active, #meniu1 li a.active:hover {
text-decoration: none;
border-bottom:solid 5px #990000;
}
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
dani2153
Admin
avatar

Mesaje : 103
Puncte : 111
Reputatie : 0
Data de inscriere : 16/09/2011
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Linkuri active cu PHP   Sam Sept 17, 2011 8:07 pm

-tpc
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Linkuri active cu PHP
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
We Are Crowing Every Day! -> Suntem in crestere in fiecare zi! :: Cstrike # Tutoriale Web :: ..:: Tutoriale PHP ::..-
Mergi direct la:  
creeaza un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti blogul tau gratuit